Ølve Industrier skal levere lagrings- og transportsystem for emballasje og is til SinkabergHansen. Når den nye laksefabrikken på Marøya åpner i 2021, vil samarbeidet mellom de to runde 30 år.

Kontakten mellom vestlandsbygda ytterst i Hardangerfjorden og oppdretteren på Namdalskysten startet i 1991. Nylig signerte daglig leder Steinar Bjørkelund og konsernsjef Svein-Gustav Sinkaberg en avtale som omfatter system for emballasje, samt opplegg for lagring og distribusjon av is.

– En vesentlig kontrakt for oss. Vi er glade for at SinkabergHansen opprettholder tillit til vår kunnskap og våre produkt, sier Bjørkelund. Ølve har snart 40 års erfaring med rustfritt stål og løsninger for næringsmiddelindustrien; særlig innen foredling av laks.

Laksefabrikken i Nærøysund skal åpne første kvartal 2021 og rigges for en produksjon på 100.000 årstonn. Ølve har over tid vært med i planlegging rundt framføring av emballasje og is i anlegget som vil produsere både helfisk og ulike fileter i variert forpakning.

– Vi er trygge på at Ølve vil installere gode og funksjonelle løsninger, sier en fornøyd konsernsjef Svein-Gustav Sinkaberg etter at avtalen ble signert ved hovedkontoret på Marøya.

SKREDDERSØM: Leveransen fra Ølve innebærer tett samarbeid med SinkabergHansen. Fra venstre daglig leder Steinar Bjørkelund, ingeniør Tor Heine Nerhus, konsernsjef Svein-Gustav Sinkaberg, prosjektkoordinator Ragnar Sæternes (SbH) og prosjektleder Eskil Laukvik (SbH).
(Foto: Tom Lysø/SinkabergHansen)